15.2.08

Ziua are doar 16 ore - Sau vanzatorii de vise

Citez dintr-o invitatie primita pentru un training:

"..timpul trece prea repede! Posibil ca acest lucru sa aiba legatura cu Frecventa Electromagnetica a Pamantului ...http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonance - care a crescut in ultima vreme (constatare stiintifica) ! Cercetatorii spun ca ziua are acum doar 16 Ore in loc de 24 si tot mai scade! [..]

Cateva din temele incluse in acest training:- Cauzele care ne impiedica sa utilizam in nod eficeint timpul : dece pierdem timpul?- Importanta stabilirii obiectivelor si modalitati de elaborare aobiectivelor prin tehnici de NLP.."

Va mai amintiti de vanzatorii de vise? Acesta e un exemplu foarte bun si in acelasi timp amuzant prin aura de pseudostiinta pe care incearca sa o creeze. Si uite asa vine HR Managerul si il plateste pe acest trainer sa ii invete practici de NLP pe toti angajatii si mai ales managerii care au probleme cu Frecventa Electromagnetica a Pamantului :). Genial.

2 comments:

Silviu said...

:))
Super tare!

Pana si Toli mi-a trimis la un moment dat un link cu frecventa asta. Dar a zis si el ca e cam tras de par.

Radem, glumim, dar astia cu NLP-ul si alte mumbo-jumbo sforaitoare inca o sa fie mult timp pe aici si o sa faca bani bazandu-se pe ignoranta unora, combinata cu setea de nou a altora.

Aici sunt niste capcane posibile:
1. sa respingi orice chestie noua care nu se loveste cu conceptia ta.
2. sa te grabesti ca fata mare la maritat sa adopti astfel de chestii fara nici un fel de analiza critica.

Prima capcana te face de exemplu sa nu fii in pas cu noile descoperiri stiintifice care se pot aplica in business, iar a doua te face sclavul unor escroci. Majoritatea acestora sunt totusi bineintentionati, ei crezand cu tarie in "vrajitoriile" lor. Asta ii face si mai credibili, apropos.

Deci, eu va sfatuiesc sa mergeti pe calea cea de mijloc si sa nu respingeti ce e nou, dar nici sa acceptati orice. Succes!

p.s. Elena a luat de la British Council o carte foarte faina despre folosirea descoperirilor din neurostiinte si nu numai, pe care m-am apucat sa o frunzaresc si eu: How customers think, Gerald Zaltman, Harvard Business School Press, 2003 V-o recomanda Elena, ca ea a citit mai mult!

Nori said...

Putem sa incercam sa ridicam gradul de discernamant al oamenilor in legatura cu aceste lucruri. Eu una daca mai particip la un curs unde ne testeaza "personalitatea" si ne asaza in cutiutze de genul "aici sunt porcii, aici sunt gainile, aici sunt cateii" cred ca ma iau de gat cu trainerul.